Blog

Hoe maak je jouw laptop schoon?

Laptop schoonmaken

Uit onderzoek van de Universiteit van Arizona (2015) is gebleken dat een gemiddelde toetsenbord en computermuis meer bacteri?n bevatten dan een wc-bril! Dit is best schokkend en kan in sommige gevallen zelfs leiden tot ziektes. Wil je dit liever voorkomen? Wij geven je in deze blog tips om het aantal bacteri?n op je laptop tot wel 99% te verminderen!

Bij TipTop Laptop staat prettig en veilig gebruik van je laptop voorop. Hierbij is goede hygi?ne onmisbaar. Omdat wij voornamelijk met gebruikte apparaten werken vinden wij het heel belangrijk dat alles voor de verkoop grondig gereinigd wordt. Uiteraard is het ook belangrijk om na aankoop van je laptop deze schoon te houden, en daar helpen wij je graag bij!
Dit heb je nodig:

  • Microvezel doekje 2x Circa ? 2 per doekje bij Action
  • Spuitbus met perslucht ? 13,95 voor 600ml bij Megekko.nl
  • PRF Foamspray/schuimende allesreiniger ? 10,99 voor 520ml bij Allekabels.nl
  • Schermreiniging ? 2/3 bij Action

Een spuitbus met perslucht kan je online via Megekko bestellen of gewoon bij je plaatselijke Action kopen. Als je deze producten eenmaal hebt aangeschaft kan je er meerdere keren je laptop mee schoonmaken.

Producten laptop schoonmaken

Hoe ga je te werk?

Ten eerste is het van belang dat je laptop uitstaat en niet aan de lader zit tijdens dit proces.

Begin met het toetsenbord
Bij het schoonmaken van je laptop begin je met het toetsenbord! Onder je toetsenbord zit vaak veel vuil, zoals etensresten. Wij werken zelf met een compressor, maar wij snappen dat niet iedereen dit standaard thuis heeft staan en daarom is een spuitbus met perslucht een prima optie! Lees de gebruiksaanwijzing op de spuitbus en probeer zoveel mogelijk vuil onder je toetsenbord weg te spuiten.

Pak de schuimende allesreiniger en een microvezel doekje
Spuit de spray op de achterkant van je scherm, pak een microvezel doekje en wrijf het uit. Als je dit gedaan hebt is de achterkant van het scherm schoon en heb je een doekje welke een beetje vochtig is, hiermee kun je ook het toetsenbord schoonmaken. De reden dat we geen spray over het toetsenbord spuiten is omdat er niet te veel vocht op het toetsenbord moet komen, dit kan voor schade zorgen.

Hierna pak je de schermreiniger
Spuit met de schermreiniger 2 3 keer op het scherm, pak het tweede (schone) microvezeldoekje en wrijf je dit rustig uit. Denk eraan dat je niet te hard op het scherm drukt om schade te voorkomen.

En voil? , je hebt weer een schone laptop!

Welke producten gebruiken wij precies?

Wij gebruiken momenteel de Foamcleaner/schuimende allesreiniger van PRF Booster en de schermreiniger van Ifixit. Daarnaast maken wij zoals eerder in deze blog vermeld, gebruik van een compressor om jouw laptop spic en span te maken!

Verbeteren prestaties

Nadat je klaar bent met het schoonmaken van de buitenkant van je laptop, lijkt de laptop weer als nieuw. Wil je nu nog dat jouw laptop van binnen schoongemaakt wordt, sneller wordt, meer geheugen heeft en/of een algemene laptop APK krijgen? Neem dan contact met ons op.