Blog

Het onderhouden van je laptop

Wat te doen bij een trage laptop?

Het is erg belangrijk om je laptop goed te onderhouden, in deze blog helpen we je hierbij!

Net zoals een auto heeft een laptop of PC af en toe wat onderhoud nodig om ervoor te zorgen dat de prestaties van het apparaat niet achteruit gaan. Het is afhankelijk van het gebruik wanneer een laptop onderhouden moet worden. Een laptop die intensief wordt gebruikt heeft meer onderhoud nodig dan een laptop die sporadisch gebruikt wordt. Vaak merk je het al snel op wanneer je laptop of PC minder goed presteert dan je gewend bent.

Wat te doen bij een trage laptop?

Wij krijgen regelmatig laptops van klanten binnen die in de loop van de tijd een stuk trager zijn geworden. Dit kan verschillende redenen hebben. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  1. De schijf van de laptop is trager geworden door alle bestanden
  2. De laptop heeft een verouderd besturingssysteem of loopt achter met updates
  3. De laptop heeft een virus te pakken.

Wij raden al onze klanten altijd aan om een SSD upgrade te doen mochten zij nog gebruik maken van een (trage) HDD schijf. Echter kunnen zelfs laptops met een SSD schijf traag worden en dan kan je uiteraard ook terecht bij ons. Wil je uit voorzorg dat je laptop grondig gecontroleerd wordt of merk je al dat je laptop wat minder wordt? Dan kun je de laptop bij ons langsbrengen voor een laptop APK. Hierbij gaan wij de hele laptop bij langs, doen wij alle updates, verwijderen wij alle onnodige programma’s en bijvoorbeeld virussen, maken wij de laptop schoon en stofvrij en zorgen wij ervoor dat je laptop weer TipTop draait!

Wat te doen bij een trage laptop?

Accu onderhouden

Elke laptop heeft uiteraard een accu, en een accu blijft een slijtage object. Dit houdt in dat in de loop van de tijd de accucapaciteit minder wordt. Dit is heel normaal en gebeurt bij elke laptop. In principe heeft dit bijna geen invloed op de prestaties van de laptop, maar het kan heel vervelend zijn om je laptop constant aan de oplader te moeten hebben. In sommige gevallen is het zelfs niet meer mogelijk om bepaalde updates te doen wanneer de batterij helemaal af is.

Gelukkig is dit probleem makkelijk te verhelpen door de oude accu te vervangen voor een nieuwe accu! Je kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen om te kijken wat het kost om de accu van je laptop te vervangen.

Schone Windows installatie

Geeft je laptop constant foutmeldingen of krijg je steeds last van BSoD oftewel Blue screen of death? Dan is een schone installatie van Windows vaak een goede oplossing! Hierbij wordt je harde schijf eerst volledig geformatteerd en daarna voorzien van een schone installatie van het besturingssysteem welke bij de laptop hoort. Meestal ben je dan gelijk van al je virussen en problemen af! Wij doen al Windows installaties vanaf €35!