Blog

Welke werklaptop kies je?

HP_Zbook_G2

Je wilt een laptop voor je werk kopen, maar waar moet je dan op letten? Wij van TipTop Laptop helpen je graag bij het vinden van de juiste werklaptop!

Wat voor laptop heb je nodig om (thuis) op te werken?

TipTop Laptop heeft een ruim assortiment refurbished zakelijke laptops, wij kopen namelijk veel (jong) gebruikte laptops van diverse bedrijven over.

Wij krijgen vaak de vraag: Welke laptop kan ik het beste kiezen? Uiteraard is dat afhankelijk van wat je ermee gaat doen. In deze blog wordt ingegaan op verschillende aspecten die van belang zijn bij het kiezen van een geschikte zakelijke laptop.

Formaat
Je begint bij het formaat, moet je de laptop dagelijks vervoeren van huis naar kantoor? Of neem je dagelijks je laptop mee naar je klanten? Dan is het handig om een lichte en compacte laptop te nemen. Denk dan aan 12.5, 13.3 of 14 Inch laptops. Werk je voornamelijk op één plek met je laptop? In dit geval raden wij een 15.6 Inch laptop aan.

Specificaties
Het belangrijkste bij het kiezen van de laptop zijn de specificaties. De eisen hiervoor kunnen variëren per bedrijf, maar over het algemeen komt het in grote lijnen vaak wel met elkaar overeen. Wij raden een laptop aan met tenminste 8GB werkgeheugen. Dit aangezien je vaak meerdere tabbladen tegelijk open hebt staan als je aan het werk bent. Qua processor raden wij een laptop met Intel Core i5 processor aan. Deze is geschikt voor alle dagelijkse taken. Om vlot te kunnen werken zonder lange laadtijden bevelen wij zeker een laptop met een SSD opslag aan. Laptops met een SSD opslag werken tot wel 10x sneller dan laptops met een HDD opslag.

Als je niet zeker weet wat voor laptop je nodig hebt kan je het altijd even navragen bij de ICT afdeling op je werk. Ook kan je uiteraard contact met ons opnemen voor vrijblijvend advies!

Aanbod zakelijke laptops
Zoals eerder aangegeven in deze blog hebben wij bij TipTop Laptop een ruim assortiment zakelijke laptops. Hierbij valt te denken aan onder andere de Thinkpad lijn van Lenovo of de Elitebook Lijn van HP. Deze productlijnen zijn speciaal gericht op de zakelijke klant.

Hoe komen wij aan onze laptops?
Wij kopen veel laptops van bedrijven over en daarnaast kopen wij ook veel van particulieren. Alle data die op de laptops staat wordt zorgvuldig gewist door ons. Mocht de laptop nog een HDD schijf hebben, dan vervangen wij deze voor een nieuwe SSD schijf. Vervolgens installeren wij de laptop opnieuw met het besturingssysteem dat bij de laptop hoort en maken wij de laptop grondig schoon voor de verkoop! Als de laptop voorzien is van een schone installatie, nieuwe SSD en eventueel meer werkgeheugen worden alle functies zorgvuldig getest. Wanneer de laptop alle testen heeft doorstaan wordt hij online gezet op onze website.