Nieuws

TipTop Laptop is partner van de Gemeente Groningen

Sinds 7 november 2022 is TipTop Laptop officieel partner van de Gemeente Groningen voor de witgoedregeling.

Op dit moment ontvangen circa 9000 huishoudens in de gemeente Groningen een bijstandsuitkering. Dat aantal is historisch laag. In vergelijking met andere grote gemeenten doet Groningen het goed.

Maar hoewel de instroom in de bijstand met een derde is afgenomen vergeleken met vijf jaar terug, neemt het aantal huishoudens dat langer dan vijf jaar een uitkering heeft juist toe.

Voor mensen die in de bijstand zitten is er een witgoedregeling vanuit de gemeente. Hiervan kan gebruik gemaakt worden als bijvoorbeeld een koelkast, wasmachine of laptop / desktop aan vervanging toe is.

Via de website van de Gemeente Groningen kan een aanvraag gedaan worden. Deze producten kunnen alleen bij enkele bedrijven worden aangeschaft en TipTop Laptop is daar ??n van.

Wij zijn hier heel erg trots op en kijken uit naar een langdurige samenwerking. Hopelijk gaan we een flink aantal Stadjers voorzien van een TipTop Laptop!

 

 

Link naar de aanvraag voor de witgoedregeling:

https://gemeente.groningen.nl/bijstand-voor-vervanging-kapotte-apparaten-aanvragen

 

 

In de onderstaande tabel zie je de ontwikkeling uitkeringen Participatiewet. Op dit moment ontvangen 8.984 huishoudens een uitkering. In juni 2017 waren dat er 10.423 (het hoogste cijfer)

 

(Bron Gemeente Groningen)