Blog

TipTop Laptop en duurzaam ondernemen

duurzaam ondernemen

Wij van TipTop laptop vinden duurzaam ondernemen erg belangrijk. Wij vinden dat alle producten (indien mogelijk) een tweede leven moeten krijgen. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook goed voor jouw portemonnee! In deze blog geven we je meer uitleg over hoe wij duurzaam ondernemen en waarom het verschil maken bij jezelf begint!

Op weg naar een circulaire economie
Bij een circulaire economie worden bestaande materialen en producten zo lang mogelijk gerecycleerd om meer waarde te cre?ren. Tegenwoordig wordt dit een steeds belangrijker thema en wij van TipTop Laptop juichen dit alleen maar toe.

De vraag naar refurbished laptops wordt mede hierom steeds groter. Dit heeft ook te maken met het feit dat steeds meer mensen thuis werken op hun laptop en studenten en scholieren steeds vaker een laptop nodig hebben voor hun opleiding. Veel van onze klanten kiezen voor een refurbished laptop aangezien dat enorm in de kosten kan schelen, maar ook een groot deel kiest bewust voor een refurbished laptop omdat dit beter is voor het milieu. Bovendien kan je met een refurbished laptop evenveel als met een nieuwe laptop!

Duurzame oplossing
Steeds meer bedrijven kiezen voor een duurzame oplossing bij het vernieuwen en vervangen van hun hardware door te kiezen voor refurbished producten. TipTop Laptop levert aan diverse bedrijven en stichtingen refurbished laptops en Pc’s. Een voordeel van het aanschaffen van refurbished laptops voor je bedrijf of stichting is dat het enorm scheelt in de kosten. Bij grotere afnames zijn de prijzen zelfs nog voordeliger! Daarnaast bieden wij een uitgebreide service en zorgen wij dat alle laptops en Pc’s startklaar zijn.

Verpakkingsmateriaal
Een groot deel van de bestellingen bij TipTop laptop moet verstuurd worden via de post. Uiteraard is het belangrijk dat de bestelling zorgvuldig verpakt wordt. Wij vinden het zonde en bovenal te belastend voor het milieu om steeds nieuwe dozen en nieuw verpakkingsmateriaal te gebruiken. Hierom hebben wij afspraken gemaakt met lokale ondernemers, zodat wij hun overige kranten en dozen kunnen hergebruiken.

Wat kan je zelf doen?
Alle kleine beetjes helpen! Veel mensen realiseren zich niet dat veel spullen die zij op zolder of in de schuur hebben staan nog prima te (her)gebruiken zijn. Denk aan een oude Nintendo Wii of een oude telefoon! Dit zijn wellicht spullen die voor jou geen waarde meer hebben, maar waar iemand anders heel blij mee zou kunnen zijn! Je kan deze spullen bijvoorbeeld kosteloos afgeven bij je plaatselijke kringloopwinkel of misschien kan je er zelfs nog wat geld voor krijgen als je het via Marktplaats verkoopt!? Denk twee keer na voordat je iets weggooit, want samen kunnen we richting een circulaire economie gaan!

Duurzaam ondernemen