Blog

Het gezicht achter TipTop Laptop

Eigenaar_TipTopLaptop

Kalyan Brijobhokun, het gezicht achter TipTop Laptop. In deze blog leren we Kalyan beter kennen.

Van je hobby je beroep maken
Op 1 maart 2021 is TipTop Laptop officieel geregistreerd als bedrijf bij de Kamer van Koophandel. De oprichter is de dan 22-jarige Kalyan Brijobhokun. Ondanks de coronacrisis, ziet Kalyan voldoende mogelijkheden voor zijn bedrijf om te groeien. Nu, circa 11 maanden later heeft hij er nog geen seconde spijt van gehad.

De handel zit Kalyan dan ook in het bloed. Hij komt uit een ondernemende familie en als middelbare scholier is hij al volop bezig met het in -en verkopen van tweedehands spullen via Marktplaats; altijd op zoek naar de beste deals!

Ervaring opdoen
Tijdens zijn stageperiode komt Kalyan bij Used Products Groningen terecht. Een pandjeshuis waar ook producten worden ingekocht en verkocht. Er gaat van alles over de toonbank. Het blijkt de ideale plek te zijn om inkoop -en verkoopvaardigheden te leren. Kalyan leert veel over de handel, maar ook over laptops en andere elektronica en hij merkt dat hij veel plezier haalt uit het adviseren van klanten.

Ook na zijn stageperiode blijft Kalyan werken bij Used Products. Naast zijn baan speurt hij Marktplaats af, op zoek naar laptops die wat aandacht nodig hebben, knapt deze op en verkoopt ze vervolgens weer door. In de loop van de tijd merkt hij dat de vraag naar refurbished laptops toeneemt.

Het begin van TipTop Laptop
En opeens is er dan de lockdown, waarbij alle niet essentiële winkels dicht moeten, zo ook Used Products. Kalyan komt tijdelijk zonder werk te zitten en besluit dat dit het juiste moment is om zelfstandig verder te gaan. Hij maakt van de nood een deugd en richt TipTop Laptop op.

De studentenkamer in de Groningse wijk Helpman is in de startperiode naast kantoor en reparatiewerkplaats ook de ontvangstruimte voor klanten. En het aantal klanten groeit snel omdat de prijs/kwaliteitverhouding uitstekend is. Kalyan moet het vooral van mond op mond reclame hebben, maar dat blijkt prima te werken.

Van studentenkamer naar een kantoorruimte
De zaken van TipTop Laptop gaan zo goed dat Kalyan in september 2021 besluit om een kantoorruimte te huren aan de Protonstraat in Groningen. Een plek waar hij rustig kan werken, al zijn klanten op een gepaste manier kan ontvangen en waar de koffie altijd klaar staat.

Nu, 11 maanden na de startdatum van TipTop Laptop mag Kalyan naast particulieren ook bedrijven, instanties, stichtingen en de Gemeente Groningen tot zijn klanten rekenen. Daar is hij uiteraard erg trots op!

Anders dan andere bedrijven en handelaren
Kalyan heeft in de loop van de jaren veel ervaring opgebouwd in de handel en detailhandel. Met deze ervaring wil hij zich onderscheiden en zich vooral inzetten om de perfecte prijs/kwaliteitverhouding te realiseren. Aan alle positieve reacties en reviews is te merken dat klanten dit weten te waarderen.

Een goede laptop mag niet te veel kosten en klanten moeten direct zorgeloos aan de slag kunnen.
Kortom, een uitstekende tweedehands laptop met een eersteklas service. Dat is waar Kalyan voor staat. Dat is wat jij van hem mag verwachten.